HTML

it2it blog

www.it2it.hu hírek, interjúk, leírások
Avagy hogyan lehet a web segítségével állás, munka és szakmai kapcsolatokat építeni, közveítők nélkül (vagyis inkább automatizált közvetítői funkciókkal)

Rovatok

Címkék

érdekességek (2) funkciók (3) hírek (2) magazin (1) seo (2)

Utolsó kommentek

Egyre kisebb az igény informatikusokra

2009.02.03. 21:25 exc

A Beyond.com egy online munkaközvetítő hálózat, mely több ezer regionális és szakmai oldalt fog össze. Ugyan nem számítanak különösképpen ismertnek, de egy dolog miatt mindenképpen érdekesek: negyedévente publikálnak egy jelentést arról, hogy hogyan alakulnak az általuk vizsgált munkaerőpiaci adatok.

Az aktuális negyedéves riportnak az informatikusok számára sajnos van egy szomorú szenzációja: az új munkahirdetések arányait tekintve az IT munkák most először leszorultak a képzeletbeli dobogóról, azaz úgy néz ki, hogy nemcsak abszolút értékben, de a többi területtel összehasonlítva is jelentősen csökkent az igény az informatikusokra az USA-ban. 

Az első helyen az egészségügy áll (16,1%-os részesedés az összes álláshirdetést tekintve), megelőzve a kereskedelmi (13,4%) és az adminisztratív (11,8%) jellegű munkákat.

Az it2it.hu-n egyébként jelenleg azt látjuk, hogy soha nem adtak fel még annyi (IT)  álláshirdetést az oldalon, mint idén januárban, de ez valószínűleg inkább az oldal általános látogatottság növekedésének a következménye, mintsem bármiféle trendnek.

A Beyond.com féle teljes lista így fest:

Szólj hozzá!

Címkék: magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://it2it.blog.hu/api/trackback/id/tr8921188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása