HTML

it2it blog

www.it2it.hu hírek, interjúk, leírások
Avagy hogyan lehet a web segítségével állás, munka és szakmai kapcsolatokat építeni, közveítők nélkül (vagyis inkább automatizált közvetítői funkciókkal)

Rovatok

Címkék

érdekességek (2) funkciók (3) hírek (2) magazin (1) seo (2)

Utolsó kommentek

Ilyen kérdésekre számíthatsz egy Google vagy Microsoft interjún

2008.02.02. 09:41 exc

Ezeken az interjúkon - legalábbis főleg külföldön és főleg a Google-nál - előszeretettel íratnak alá titoktartási nyilatkozatokat az elhangzottakra vonatkozóan. Persze így is kikerül a netre a kérdések egy része, melyek közül bemutatunk néhány érdekesebbet.

Első körben az általános intelligenciát (IQ) feszegető kérdésekből szemezgettünk, később talán írunk egy posztot a hagyományosabb (technikai és algoritmus ismereti) és gondolkodtató kérdésekről is.

Szerintem érdekesek a kérdések, egy-kettőről már hazai interjúkon is hallhattatok. Általában nem egy egzakt megoldás van a kérdésekre, hanem inkább arra kíváncsi a kérdező, hogy mennyire optimálisan (adott esetben pl. mennyire költséghatékonyan) közelítenéd meg az adott problémát.

Szóval, Te mit válaszolnál arra a kérdésre, hogy

1. Hány golflabda fér el egy buszban?

2. Ha 1 centi magas lennél (a méreteddel arányosan csökkentett tömeggel) és bedobnának egy üres turmixgépbe ahol a pengék 60 másodperc múlva mozogni kezdenének, mit tennél?

3. Mennyi pénzért mosnád le az összes ablakot Seattle-ben?

4. Hogy magyaráznád el egy 8 évesnek 3 mondatban, hogy mi az az adatbázis?

5. Egy nap hányszor fedik egymást az órán a nagy és kismutatók?

6. Van egy ingekkel teli szekrényed, ahol elég nehéz megtalálni egy-egy inget. Hogy oldanád meg, hogy egyszerűen megtaláld az ingjeidet?

7. Egy országban minden család fiú gyermeket szeretne. Ha lányuk születik, akkor újabb gyermeket vállalnak, ha fiúk, akkor megállnak. Mi a fiúk és lányok aránya ebben az országban?

8. Ha egy országúton 95%-os valószínűséggel látsz autót 30 perc alatt, akkor mennyi a valószínűsége, hogy 10 perc alatt látsz egyet?

9. 3 óra 15 perckor mennyi a kis és nagymutató által bezárt szög az órán (nem nulla!)

10. Hány zongorahangoló van a világon?

11. Van 8 ugyanakkora golyód, melyek közül egy nehezebb, mint a többi. Hogy találod meg a nehéz golyót egy mérleg segítségével úgy, hogy csak két mérési lehetőséged van?

12. Milyen módszerrel találsz meg egy szót a leggyorsabban egy szótárban?

13. Hogy vágsz szét egy négyszög alakú tortát két egyenlő részre akkor, ha valaki már kivágott belőle egy négyszög alakú, tetszőleges méretű és helyen lévő darabot? Csak egy vágási lehetőséged van.

14. Miért kerek a csatornafedél?

15. Hány benzinkút van az USA-ban (vagy inkább, hogy becsülnéd meg)?

16. Egy 5 literes és egy 3 literes kannával hogyan mérnél ki pontosan 4 liter vizet? Víz korlátlanul rendelkezésedre áll (ez a kérdés egyébként volt a Die Hard 3-ban is).

17. Ha egy forgó korong (pl. hanglemez) egy fele feketére, a másik fele pedig fehérre van festve, akkor hány szín-szenzorra lene szükséged ahhoz, hogy megállapítsd, hogy merre forog a korong? Ezeket hová helyeznéd?

18. Miért van az, hogy a tükör a bal és jobb irányt megfordítja, de a fel és le irányt nem? Pl. ha szemben állsz egy tükörrel és egy kezed balra-jobbra ill. fel-le mozgatod.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://it2it.blog.hu/api/trackback/id/tr17321725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxiFeel · http://www.maxifeel.com 2008.02.02. 19:49:07

Tetszett ez a hozzászólás!

DruPal 2008.02.05. 14:54:36

A kérdések kicsit hasonlítanak az "Okosabb vagy, mint egy ötödikes" c. műsor kérdéseire.
Annó egy security cégnél voltam rendszergazda állásinterjún, ahol azzal kezdték a kérdéssort, hogy mennyivel szériázok fekve. :D:D

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.02.07. 10:41:30

Hm, van benne 1-2 nagyon jó kérdés! Meg néhány, amit nem tudok hova tenni, pl a buszos-golflabdás (ez valami trükk, vagy csak sima számítás?), a zongorahangolós (huhh??), vagy a turmixos, ami túl tág nekem...
süti beállítások módosítása